La Coca de Sant Joan és de totes la més elegant!

A Bon Vent la tradició ens mana posar la banda sonora de La Nit de Sant Joan. És un ritual que ens acompanya els dies previs a la revetlla. L’any 1981, el genial Sisa, dedicava una cançó esbojarrada a la protagonista de la nit de Sant Joan: La Coca.

Enguany, hem preparat una selecció de safates i peces de fusta d’olivera per portar-les a taula. I hem decidit compartir algunes imatges i la recepta.

Ingredients

 

Preparació

  1. Poseu la farina, el sucre i la sal al robot.
  2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.
  3. Treballeu la massa amb el ganxo, i afegiu-hi els ous d’un en un.
  4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes juntes (aigua de tarongina, anís, pell de llimona i de taronja i canyella) i pasteu-ho uns minuts.
  5. Finalment, incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos.
  6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa i homogènia.
  7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.
  8. Dividiu la massa en dues parts. Olieu lleugerament la superfície de treball i estireu la massa amb un corró en forma de rectangle.
  9. Deixeu-ho reposar uns minuts si tingués molt nervi.
  10. En una part, col·loqueu la fruita confitada, pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua) i cobriu-la amb sucre i pinyons abundants.
  11. L’altra part decoreu-la amb rombes de crema pastissera (mànega i punter arrissat), i també pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua).
  12. Feu la segona fermentació a 28 ºC, 1 h 30 min, fins que torni a doblar el seu volum.
  13. Coeu-ho al forn a 175 ºC 12-15 min.

 

Si com nosaltres, no heu tingut temps de preparar-les a casa, us recomanem que visiteu la pastisseria La Colmena. És un establiment emblemàtic de Barcelona. Aquest any celebra el seu 150è aniversari. Es troba a la Plaça de l’Àngel i com ens queda molt a prop, no podem evitar anar-hi tot sovint.

 

 

Nosaltres celebrem l’arribada de l’estiu de la manera més dolça.

Que gaudiu de la Revetlla!

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada