A finals de novembre arreplegaràs l’oliva sempre.

olivera4

Ja ho diu el refrany: el novembre, i també el desembre, és l’època que assenyala la tradició per la collita d’olives. I el mes de gener per presentar i assaborir l’oli d’oliva novell de la mà dels millors setrills artesanals de vidre bufat. Per tant, un cop elaborat l’oli, et volem presentar els recipients idonis per contenir l’or líquid.

No hi ha millor plaer per als sentits que la unió de la tradició i l’artesania. Els setrills, peces úniques, senzilles i funcionals, pretenen convidar-te a gaudir, sol o en companyia, del tranquil ritual que requereixen les coses exquisides com l’oli d’oliva. Una excel·lent comunió que evoca un home arrelat al seu entorn que coneix els recursos i els interpreta integrant-se en un paisatge serè i natural; el paisatge mediterrani.
La família Gordiola de Mallorca és coneguda arreu del món per la creació i producció als seus forns d’una extraordinària col·lecció de vidres. Set generacions de vidriers són els autors d’aquesta tradició historicoartística que és remunta a 1719 i és manté fins a l’actualitat. No obstant això, el vidre de l’illa deu el seu origen als fenicis.

A Bon Vent trobaràs setrills antics i setrills de Gordiola exclusius per la tècnica artesanal en la qual han estat fets. La creativitat, l’aire als pulmons, l’habilitat a les mans i la dedicació són el secret.
No és el mateix explicar-ho que veure-ho, així que no et perdis aquest vídeo!

http://www.gordiola.com/es/video

Tenim diferents tipus de setrills segons la mida, el color i el disseny. A continuació, et mostrem els més representatius:

                         setrill1

Gran setrill de color ocre preciós. Aquest model és perfecte per tenir-lo sempre a l’abast i poder cuinar.

Els altres dos setrills són més petites (10 cm d’alçada). Un és transparent i tallat a mà. L’altre és de color verd. La seva mida fa que siguin ideals per tenir-los a taula i utilitzar-los amb olis aromatitzats. En segon terme, apareix en un color verd intens, el setrill de Gordiola.

setrill2

Setrill antidegoteig de Gordiola en diferents colors. Artesania i comoditat s’uneixen en aquesta peça típica de l’illa de Mallorca.

olivera1

Dos setrills antics i petits acompanyats de branques d’olivera mil·lenàries d’Ulldecona. Un porta un tap de vidre i l’altre no en té. Fan una parella molt bonica ja que són de mides similars.

setrill3

Tots aquests setrills són petites joies que et faran gaudir encara més del fruit de l’olivera.

Coneixies aquests setrills artesanals?
Què t’ha semblat el vídeo?