Com molt bé deia en Sisa, la nit de Sant Joan és nit d’alegria. Per celebrar aquesta data com cal, les fogueres, els guarniments i la festa no poden faltar.

Per Sant Joan que no s’apagui la flama

Era una creença comuna que el foc allunya i espanta els mals esperits, per això les fogueres són tan importants en aquesta tradició. Sant Joan no seria el mateix sense una flama!

sant joan foguera

Nosaltres aquest any estem a punt per rebre el foc. Com estem a prop de la Plaça Sant Jaume, rebrem d’hora la flama del Canigó!
Amb aquesta farem encendre espelmes als nostres fanalets de ceràmica de la Bisbal. Són tornejats, tallats i esmaltats a mà. Trobareu quatre colors: blau, verd, groc i blanc. Són perfectes per guarnir qualsevol terrat o festa amb un estil totalment mediterrani.

 

Seguim recuperant tradicions al voltant de la taula

A casa nostra, com a moltes altres, començarem la nit al voltant de la taula. Menjarem, beurem i riurem, però pararem atenció especial a les postres: la coca de Sant Joan ja és aquí! Aquest dolç és un indispensable i s’ha de servir com es mereix.

 

Uns platets antics són una molt bona opció per aquest moment. Pots fer una tria de diferents models per donar-li personalitat a la taula. Per donar-li el toc de gràcia els sets de servir antics són perfectes. En aquest cas seria ideal una pala de servir. Si vens, en podràs trobar de molt maques per triar!

Tot això, acompanyat d’unes estovalles de lli amb tovallons a joc o combinats i ja ho tens!

 

Ara només queda brindar el que queda de nit. Tant si ets un nostàlgic com si no, les nostres copes antigues et robaran el cor.

 

 

Sant Joan és la nit més curta així que s’ha d’aprofitar el temps! Farem cas de la cançó que deia allò de “doneu-me xampany! Doneu-me xampany! Que és la nit més curta i el dia més gran! ”

 

 

Que passeu una bona revetlla!